شماره های تماس
تماس با ایلیا حساب

گزارش حسابرسی | گزارش حسابرسی چیست

گزارش حسابرسی | گزارش حسابرسی چیست - ایلیا حساب | گزارش حسابرسی چیست ؟ | ولین شرط تغییر روش این است که حسابرس را قانع کنیم این تغییر روش لازم است اگر...

ایلیا حساب / بلاگ ایلیا حساب / گزارش حسابرسی | گزارش حسابرسی چیست
گزارش حسابرسی | گزارش حسابرسی چیست
5 تير، 1401
بازدید 14532 مرتبه

امتیاز : 4.6
تعداد رای : 192

گزارش حسابرسی | گزارش حسابرسی چیست
عنوانین

هر شرکتی طبق قوانین و اصول حسابداری گزارش دهد قابل درک است. تاریخ دقیق تولد حسابداری و حسابرسی مشخص نیست.هم زمان با گزارشگری مالی نگرانی بین گزارش دهندگان وجود دارد که مبادا اطلاعات غلط باشد. در این زمان بود که به فکر شخص بی طرفی افتادند که تا اطلاعات مالی را گزارش نماید به نام Auditor کسی است که بین user و Sublayer استفاده کنندگان صورت های مالی و ارائه کنندگان صورت های مالی قرار میگیرد.با گسترش و تکامل حسابداری ، حسابرسی نیز تکامل یافت .

در قدیم حجم عملیات واحد تجاری کوچک بود پس بازرسان تمام عملیات را بازرسی میکردند پس بازرسان تمام عملیات را بازرسی میکردند پس حسابرسان قدیمی 100% عملیات را رسیدگی میکردند و لذا اظهار نظرشان قطعی بود .هم چنین بازرسان عموما برای کشف تقلب وارد بازار تجاری میشدند .با افزایش حد واحدهای تجاری مالک از حساب ها بیرون آمد و مدیران خود را گماشت که واحد تجاری را اداره کنند.حال ، مالک از مدیران گزارش حسابرسی می خواهد.

لذا مالک تبدیل شد به استفاده کننده ی اصلی از صورتهای مالی و در این میان مالک نیاز داشت به افراد معتمد که آیا حسابهای ارائه شده صحیح است یا خیر که نیاز به حسابرس شد همیشه هزینه حسابرسی باید کم تر از سود ان باشد .

[جهت دریافت استعلام تعرفه رسیدگی و گزارش حسابرسی و خدمات حسابداری کلیک نمایید ]

با توسعه ی کارخانه ها زمانی که هزینه های حسابرسی رو به افزایش یافت کم کم مالکین کمتر از حسابرس ها استفاده می کردند .اینکه علم آمار به کمک حسابرس احد و نیاز به حسابرس مسلم کرده که از طریق نمونه گیری کار حسابرسی را انجام دهند که در نهایت معادله ی Cost< Benefit  برقرار شد یعنی دوباره حسابرسی توجیه پیدا کرد –پس حسابرس جدید خصوصیات زیر را داشت .

۱-حسابرس مدرن نمونه ای رسیدگی میکند اما حسابرس قدیم صد در صد رسیدگی می کرده

۲-حسابرس در روش نمونه ای نمی تواند صد در صد نظر دهد پس تلویحی اظهار نظر میکند.

۳-حسابرس مدرن برای کشف تقلب نمی رود بلکه برای اعتبار به صورت های مالی وارد واحد تجاری می شود. حسابرس باید پولی در واحد تجاری برای خود داشته باشد که افراد فکر نکنند حسابرس برای کشف تقلب و مچ گیری آمده است .بلکه برای اعتبار دهی به صورتهای مالی وارد سیستم مالی واحد تجاری شده است.

استانداردهای حسابرسی: ( ده فرمان حسابرسی)

برای آنکه یک نفر حسابرس داشته باشد باید چه خصوصیاتی داشته باشد و چگونه عملیات حسابرسی را انجام دهد و چگونه گزارش حسابرسی دهد.

استاندارد های گزارش حسابرسی:

الف: استاندارد های عمومی : 1-دانش و تجربه 2-استقلال 3-مراقبتهای حرفه ای

ب : استاندارد های مالی: 1-برنامه ریزی 2-بررسی و ارزیابی کنترل داخلی 3-جمع آوری اسناد و مدارک و شواهد به عنوان پشتوانه ای جهت گزارشگری

ج : استانداردهای گزارشگری حسابرسی : 1-کنترل ثبات رویه 2-کنترل افشاء 3-اظهار نظر استقلال: وابستگی نداشتن به صاحب کار (دوست و فامیل نبودن وابستگی مالی نداشتن و همچنین استقلال از مدیران شرکت که در مدیریت نقش دارن.

مراقبت حرفه ای : یعنی در تمام مراحل حسابرسی مراقب باشیم که حرفان دیگر اجرا شود.

برنامه ریزی: برای انجام هر کاری برنامه ریزی لازم است و هر جا از برنامه داریم خارج میشویم باید طرد بشویم. جمع آوری اسناد و.... برای اینکار باد شواهد کافی جمع آوری شود اگر نه نمره کنترل کیفیت پایین و در نهایت از حسابرسی دور می ماند. کنترل رعایت اصول حسابداری :صاحب کار باید در تنظیم صورت های مالی اصول حسابداری را رعایت کند صورتهای مالی را صاحب کار تنظیم و حسابرس کنترل میکند که آیا در صورتهای مالی اصول حسابداری رعایت شده یا نه . اگر در پارسال fifo به کار رفت و امسال میانگین حسابرس ثبات رویه را کنترل میکند که آیا اجرا یا اعمال شده است یا خیر اگر ثبات رویه اعمال شده باید افشاء شده باشد.

تغییر روش مقبول: 1-اولین شرط تغییر روش این است که حسابرس را قانع کنیم این تغییر روش لازم است اگر اینکار انجام بشود و حسابرس متقاعد نگردد خلاف اصول حسابداری صورت گرفته است. 2-اثرات انباشته تغییر روش را محاسبه کنیم. 3-در حسابها شرکت باید مراتب را ثبت کند. 4- در یادداشت های همراه صورت های مالی به صورت تمام و کمال افشاء نماید از جمله ی اصول اصل رعایت یکنواختی است اگر سود پارسال 100 ریال و سود امسال 180 ریال باشد خیلی سریع حسابرس به این فکر میکند که آیا تغییر روش از جانب شرکت صورت گرفته یا خیر

کنترل افشاء: حسابرس از شرکت میخواهد که آیا در تمام مراحل افشاء کامل صورت گرفته یا خیر و حسابرس است که افشاء ایجاد شده صورتهای مالی توسط شرکت را می سنجد .افشاء اضافی به همان اندازه بد است که افشاء کم نادرست است.

اظهارنظر: 4 نوع اظهارنظر داریم ، حسابرس در حین حسابرسی خود با مشکلاتی روبه رو می شود مشکلات را حسابرس باید با مدیریت مطرح کند هیچ وقت موافق آیین رفتار حرفه ای نیست که حسابرس مطالب موجود و مشکلات را با مدیریت مطرح نکند و در گزارش حسابرسی مطرح میشود و حسابرس باید ان را مطرح کند تحت 3 عنوان است.  

درج اهمیت –انواع مشکلات حسابرسی مهم نیست مهم است خیلی مهم است(اساسی)
عدم توافق (عدم رعایت اصول حسابداری)

مقبول

مشروط

مردود

محدودیت

مقبول

مشروط

عدم اظهار نظر

ابهام مقبول مشروط

عدم اضهار نظر

تماس با ما

instagram – linkedin – +googlefacebook

ارسال نظر

ایلیا حساب
پاسخ در سریع ترین زمان
ایلیا حساب
خوش آمدید
چطور میتونم کمکتون کنم؟
02:38
با ما در واتساپ صحبت کنید