شماره های تماس
تماس با ایلیا حساب

هر چیزی که لازم است از حسابداری بدانید

حسابداری - حسابداری چیست - تعریف حسابداری - هر آنچه باید از حسابداری بدانید - بهترین اطلاعات از حسابداری - رشته حسابداری

ایلیا حساب / بلاگ ایلیا حساب / هر چیزی که لازم است از حسابداری بدانید
هر چیزی که لازم است از حسابداری بدانید
27 خرداد، 1401
بازدید 22969 مرتبه

امتیاز : 4.3
تعداد رای : 181

هر چیزی که لازم است از حسابداری بدانید
عنوانین

همانطور که میدانید حسابداری یکی از پیچیده ترین رشته های دانشگاهی است که متقاضی بسیار بسیار زیادی دارد ولی خیلی از افزاد هیچ اطلاعاتی از آن ندارند و متاسفانه تعاریف و ابهامات بسیاری در محیط وب در مورد حسابداری وجود دارد که ما با تحقیق و گرد آوری اطلاعات گسترده ی لازم در مورد حسابداری، قصد داریم در این پست هر آنچه باید درباره حسابداری بدانید و کلیه سوالات ایجاد شده در ذهن دوستداران حسابداری را پاسخگو باشیم و امیدواریم ابهامات ایجاد شده پس از خواندن این محتوا به کلی از بین برود لطفا با ثبت نظرات خود مارا در این زمینه یاری فرمایید. 

تاریخچه حسابداری

در مورد تاریخچه حسابداری حرف و حدیث بسیاری وجود دارد که هر کدام به نوعی میتواند صحیح و غلط باشد، اما چیزی که مشهود است، قدمت این حرفه ی پرطرفدار به بیش از ۳ هزار سال برمیگردد که ریشه حسابداری با توجه به مدارک بدست آمده به دوره یونان و مصر باستان برای محاسبات حقوق دستمزد برمیگردد و همینطور در دوران هخامنشیان نیز برای ساخت تخت جمشید مدارک حسابداری برای محاسبات حقوق دستمزد کشف گردیده است که همه این موارد دال بر این موضوع دارد که رشته حسابداری از قدمت بالایی برخوردار بوده و علم ریشه داری می باشد، پس اگر به حرفه حسابداری ورود کردید یا در حال ورود به آن هستید بدانید که در حرفه بسیار مهمی قدم گذاشته اید که بالطبع مسئولیت بسیاری مهمی بر دوش دارید.

 

تعریف حسابداری

تعریف حسابداری

برای تعریف حسابداری نظریه های بسیار گوناگون و ضد و نقیضی در کتاب ها و وب سایت ها وجود دارد، اما در چکیده ی بهترین تعاریف، به علم ترکیب ریاضی، هندسه و انسانی که ماحصل آن ختم به ثبت اطلاعات بر پایه اصول (دارایی = بدهی + سرمایه ) می گردد،  بهترین تعریف از حسابداری می باشد؛ که همواره  نظم و دقت از جمله عوامل مهم و اثر بخش در این حرفه می باشد.

حسابدار کیست؟

حسابدار کیست

ما در این پست قصد نداریم که از تعاریف کلیشه ای استفاده کنیم، معانی مختلف و بسیاری در تعریف حسابدار کیست وجود دارد که به همه افرادی که در حوزه حسابداری فعالیت می کنند میتوان تلقی کرد، اما از نظر ما حسابدار واقعی کسی است که بتواند اطلاعات شرکت‌ها را با دقت بالا و با نظم، طبق قوانین و استاندارد های روز ثبت نماید،.حسابدار گفته شود؛ پس اگر می خواهید به شما حسابدار بگویند همه شرایطی که  ذکر کردیم را سعی کنید دارا باشید و نه فقط صرفا به خاطر اینکه در شغل حسابداری هستید این اسم را یدک بکشید!!!

رشته حسابداری

رشته حسابداری

شوربختانه در سالهای اخیر به خاطر مشکلات اقتصادی ایجاد شده در فضای کسب و کار کشور، اغلب مشاغل تحت تاثر این موضوع قرار گرفته اند که باعث تعدیل نیرو در بسیاری از شرکت ها گشته است،  اما رشته حسابداری خوشبختانه از این مشکل به مراتب کمترین تاثیر را پذیرفته و با حساسیت های مالیاتی روز افزون همچنان از امنیت شغلی بالایی برای فعالین در این شغل برخوردار می باشد که این امر باعث گردیده، رشته حسابداری بعنوان پرطرفدارترین رشته در میان  دانشجو ها بدل گردد و همچنان از جذب نیرو بالایی برخوردار باشد.

متقاضیان حسابداری معمولا از هنرستان و یا دانشگاه به آن ورود می نمایند، حرفه حسابداری اغلب در دبیرستان از رشته ریاضی و انسانی و در دانشگاه از گرایش های حسابداری و مدیریت نیز جذب نیروی انسانی دارد.

رشته حسابداری تا مدرک دکترا جای پیشرفت دارد که دوستداران این رشته در کنار مدارک دانشگاهی خود می توانند با شرکت در آزمون های حسابداران رسمی و حسابداران خبره به عضویت آنها در آیند و  مدارک لازم را اخذ نمایند، مدارکی که این روزها به مراتب در بازار کار از مدارک دانشگاهی خواهان بیشتری دارد، لازم بذکر است آموزشگاه های فنی بسیاری نیز در سطح شهر دایر هستند که آموزش های لازم را همراه با مدارک ارائه می نمایند.

بازار کار حسابداری

بازار کار حسابداری

همه مدیرعامل ها با توجه به حساسیت در تکالیف مالیاتی خود ملزم به دارا بودن واحد حسابداری در شرکت خود می باشند، که این امر باعث گردیده واحد حسابداری نسبت به سایر واحدها ( تضمین کیفیت و کنترل کیفیت، برنامه ریزی، فروش و ...) از اولویت بالاتری برای دایر شدن در شرکت ها داشته باشد؛ به همین دلیل کوچکترین شرکت هایی که ما این روزها میبینیم شاید واحدهای دیگری دایر نکرده باشند اما ملزم به استفاده از حسابدار هستند که همین موضوع یکی از دلایل اصلی ورود تعداد بالای نیرو انسانی به شغل حسابداری می باشد.

اما نکته ای که بسیار دارای اهمیت می باشد این است که چگونه وارد حرفه حسابداری شویم و در چه شرکت‌های مشغول کار باشیم و با چه لولی و چه حقوقی بتوانیم کار کنیم که دقیقا تفاوت اصلی حسابدار ها در همین طرز تفکرنمایان می گردد. 
بازار کار حسابداری از دوران کارآموزی می تواند برای افراد شروع گردد که این دوره  معمولا از شرکتهای کوچک، شرکت های حسابداری و شرکت حسابرسی برای افراد تازه کار آغاز میگردد که کارجویان حسابداری، پس از پایان بردن دوران کارآموزی خود میتوانند در شرکت های دیگر بعنوان حسابدار مشغول کار شوند، به همین علت پایه یک حسابدار بسیار مهم است که برای آغاز کار از کجا شروع گردد که ما توصیه می کنیم اولویت اول خود را برای شروع کار، یادگیری و آموزش بگذارند و سپس حقوق و مزایا، کاراموزان اگر شرایط را برای خود مهیا می بینند بهتر است برای شروع کار از شرکت حسابداری و یا موسسه حسابداری استارت کار خود را بزنند که این موضوع یک نقطه عطف برای تسریع در روند پیشرفت کاری آنها می باشد.

جذب نیرو در حسابداری

استخدام حسابداری

نحوه استخدام حسابدار، معمولاً برپایه ارسال رزومه در سایت‌های آگهی و حضور در جلسات مصاحبه می باشد اما استخدام مدیر مالی بر اساس ارتباط با مدیر عامل ها و بدون در نظر گرفتن استعداد و تجربه افراد صورت میگیرد که بعضا باعث بروز مشکلاتی نیز می گردد که حل این مشکل مطمئنا توجه بیشتر افراد اهل فن را می طلبد.

میزان حقوق و دستمزد حسابداری

حقوق حسابداری

میانگین حقوق حسابدار ها  در ایران تفاوت بسیاری با هم دارند که با توجه به تجربه ، کارایی و سطوح کاری (کمک حسابدار، حسابدار، حسابدار ارشد، رئیس حسابداری، مدیر مالی، مشاور مالی، معاونت مالی) حقوق تعیین می‌گردد که این حقوق میتواند از میزان دریافتی حد اقل وزارت کار شروع  تا 100 میلیون تومان هم برسد. که همانطور که در بالا ذکر شد به تازه وارد های این شغل پیشنهاد میگردد برای استارت کار اولویت را بر مبنای آموزش بنا نهایند نه حقوق و مزایا.

 

سطوح شغل حسابداری

سطوح حسابداری

  • کمک حسابدار: اولین سمت  برای شروع کار در شغل حسابداری، کمک حسابداری می باشد که فرد برای ورود به این سمت نیاز به سابقه کاری ندارد و معمولا مدارک تحصیلی و سطح تئوری فرد سنجیده و ملاک استخدام قرار می گردد.
  • حسابدار: پس از گذراندن دوران کاراموزی و کمک حسابداری نیرو به سطح حسابداری ارتقا پیدا میکند که معمولا عملیات حسابداری جاری از جمله ثبت اسناد حسابداری خزانه  و تنخواه ، فروش ، حقوق و دستمزد و ... از جمله وظایف حسابدار در شرکت ها می باشد که حد اقل سابقه برای انجام عملیات حسابداری 1 سال می باشد.
  • حسابدار ارشد: پس از چیزی حدود 4 الی 5 سال کار، حسابداران میتوانند مسئولیت عملیاتی نظیر بستن حساب ، تهیه جدول گردش کالا ، بهای تمام شده و ... بر عهده گیرند که اصطلاحا وظایف حسابدار ارشد می باشد.
  • رئیس حسابداری: پس گذراندن حدود 6 سال کار حسابداری حسابدارانی که به مراتب قدرت مدیریت را در خود می بینند، مسئولیت یک تعدادی از حسابداران مجموعه را برعهده می گیرند و پل ارتباطی بین حسابداران با مدیر مالی و مدیرعامل می شوند که در اصطلاح به آنها رئیس حسابداری می گویند.
  • مدیر مالی: حسابدارانی که با گذراندن سالها کار در حرفه حسابداری و با بدست آوردن تجارب لازم، از گرید حسابداری به مدیر مالی ارتقا پیدا میکنند که از مهمترین وظایف مدیر مالی ارسال اظهارنامه عملکرد، چک کردن اظهارنامه ارزش افزوده ، گزارشات فصلی و تحریر دفاتر قانونی می باشد، شایان بذکر است دفاع از عملکرد مالیاتی یک سال مالی شرکت بعنوان اصلی ترین وظیفه مدیر مالی محسوب می شود؛ معمولا مدیر مالی ها بسته به توانایی خود و با سابقه حداقل 10 سال این چنین مسئولیت هایی را می توانند عهده دار شوند.
  • معاونت مالی: در برخی از شرکتهای بزرگ در کنار مسئولیت های مدیر مالی مسئولیت های اداری نیز به فرد محول می گردد که به آن سمت معاونت مالی گفته می شود، معاونت مالی ها در واقع امور مالی و اداری شرکت را  مدیریت می نمایند و کلیه واحد ها از جمله واحد حسابداری ، بازرگانی ، قرارداد و ... زیر نظر معاوت مالی قرار می گیرند. که این مسئولیت معمولا به افراد معتمد و مجرب سپرده می شود.
  • مشاوره مالی : مدیر مالی هایی که علاقه مند به مشاغل پاره وقت هستند معمولا با عقد قرارداد حق الزحمه ای شروع به ارائه خدمات مشاوره ای می نمایند و راهکارهای مناسب با توجه به تجارب بدست آمده در امور حسابداری و مالیاتی به شرکت ها ارائه می دهند که به این دست قبیل از حسابدارها مشاوره مالی و یا مشاوره مالیاتی و وکیل مالیاتی می گویند.

پاداش های حسابداری

پاداش حسابداری

یک قانون نانوشته در ارتباط با پاداش در حسابداری مرسوم گردیده که هر ساله بعد از ارسال اظهارنامه عملکرد به حسابداران جهت افزایش انگیزه پرداخت می نمایند که بعنوان پاداش بستن حساب شناخته می شود، البته ناگفته نماند این پاداش سلیقه ای می باشد و الزامی از بابت پرداخت از سوی کارفرمایان وجود ندارد.

نرم افزار حسابداری

پس از سالها استفاده از دفاتر حسابداری، نرم افزارها جای خود را در حرفه حسابداری باز نموده اند که این روزها در سطح کشور، شرکت های زیادی در زمینه تولید نرم افزار حسابداری فعال هستند، شرکت ها با خرید نرم افزار حسابداری کلیه عملیات مالی خود را در آن ثبت می نماید، نرم افزار های حسابداری موجود در بازار عموما با قیمت شروع  از ۴۰۰ هزار تومان تا بالای ۱۰۰ میلیون می باشد که شرکتها بسته به نیاز خود اقدام به تهیه نرم افزار حسابداری می نماید که از شرکت های قدر در این زمینه می توان به نرم افزار حسابداری سپیدار، هلو، تدبیر و در اپلیکیشن حسابداری به حسابدار اپ که خدمات پرسش و پاسخ حسابداری ارائه می نماید  اشاره نمود.

کلاس های حسابداری

کلاس حسابداری

همانطور که در بالا اشاره شد این روزها موسسات آموزشی حسابداری زیادی در سطح شهر دایر می باشند که با برگزاری کلاس های آموزشی طبق قوانین مالیاتی و استانداردهای حسابداری آموزش های لازم را به متقاضیان ارائه می نمایند که بعضا مدارک حسابداری نیز اعطا می نماید.

آموزش حسابداری

حسابداران در مکان های مختلفی آموزش می‌بینند اما طبق تجربه بهترین گزینه برای آموزش حسابداری حتی بالاتر است از کلاس های دانشگاه و کلاس های حسابداری، دوران کارآموزی در شرکتها به خصوص شرکت های حسابداری می باشد کارآموزان براحتی میتوانند با انجام دوران کارآموزی حسابداری به مدت شش ماه تا یک سال، خود را از سطح کمک حسابداری به حسابداری برسانند.

حسابدار رسمی

معتبرترین مدارک حرفه حسابداری در کشور مدارک حسابدار رسمی که برای جامعه حسابداران رسمی میباشد است حسابداران و حسابرسان پس از گذراندن سابقه حسابداری به مدت ۶ سال و حسابرسی به مدت سه سال می توانند در این آزمون ها که در چهار مبحث حسابداری، حسابرسی، قانون مالیاتی و سایر قوانین برگزار میگردد شرکت نمایند که باید در مدت زمان ۳ سال در این ۴ مبحث مذکور نمره قبولی را دریافت نماید.

مدرک بین المللی حسابداری  ACCA

مدرکی در حسابداری وجود دارد که مورد تایید تمام کشور ها در دنیا می باشد که به آن حسابداری بین المللی ACCA میگویند که متاسفانه به علت تحریم ها این آزمون در ایران برگزار نمی گردد، که باعث گردیده افراد برای شرکت در این آزمون معتبر جهانی، با سفر به کشورهای همسایه از جمله ترکیه شانس قبولی خود را امتحان نمایند؛ طبق آمار بدست آماده حدوداً در کشور ما ۳۰ نفر از حسابدارن توانسته اند به عضویت جامعه حسابداری بین المللی ای سی سی ای بپیوندند که تک تک این افزاد باعث افتخار برای کشور ما می باشند.

کتاب حسابداری

کتاب حسابداری

خوشبختانه کتابهای بسیار مفیدی در حرفه حسابداری منتشر گردیده که به تک تک مسائل بصورت تخصصی و جزء به جزء اشاره می نمایند که حسابداران میتوانند به راحتی به آنها بصورت فیزیکی و یا الکترونیکی دسترسی داشته باشند که از جمله کتاب های معروف حسابداری میتوان به کتاب اصول حسابداری، مرور جامع حسابداری، استاندارد حسابرسی، قانون مالیات های مستقیم اشاره نمود که در بازار با قیمت مناسب عرضه گردیده اند.

سند حسابداری

سند حسابداری

یکی از مهمترین قسمت های حسابداری ثبت اسناد حسابداری می باشد که در واقع به ثبت رویداد مالی به صورت دو طرفه سند حسابداری می گویند، اصول اصلی حسابداری همین راز دو طرفه بودن اسناد می باشد که اگر اگر در طرفی از این سند اهمالی صورت گردد اثر آن در قسمت مقابل نمایان می گردد که همین موضوع پایه اساسی سند حسابداری که تجمیع آن تراز مالی می باشد است.

کدینگ حسابداری

کدینگ حسابداری

ما در تعریف کدینگ حسابداری به طبقه بندی سرفصل ها کدینگ می گوییم، کلیه نظم در ثبت اطلاعات حسابداری به کدینگ ارتباط دارد و منظم بودن این کدینگ خیلی در گزارش گیری حائز اهمیت می باشد که درواقع به نظم سرفصل ها بر پایه ی ترتیب شماره حساب، کدینگ می گویند که زیر سطح های آنها مانند حساب های معین و حسابهای تفصیلی نیز به همین ترتیب از کدهای سطح گروه و سطح کل پیروی کنند.

 

وظایف حسابداری شرکت ها به چند دسته تقسیم می شود؟

وظایف حسابداری جاری

کلیه اطلاعات مالی و پاسخگویی به مشتریان و استخراج گزارشات در کنار ثبت اسناد حسابداری و خرید و فروش و بایگانی و کانورت اسناد حسابداری و ... از جمله وظایف حسابداری جاری در شرکت ها می باشد.

وظایف حسابداری مالیاتی

طبق قانون شرکت ها یکسری تکالیفی بر عهده خود دارد که این تکالیف به قسمت روزانه، ماهیانه، فصلی و سالانه تقسیم می گردد که تکالیف روزانه آنها، ثبت اسناد حسابداری و درج آن در دفاتر که البته معمولاً این دفاتر را در پایان سال تحریر می نماید می باشد، تکالیف ماهیانه ارسال لیست بیمه و مالیات حقوق و همچنین تهیه کاربرگ صورت تطبیق حساب ها و صورت مغایرت بانکی می باشد، از دیگر تکالیف شرکتها تکالیف فصلی نیز است است که این تکالیف به تنظیم و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده که مهلت آن ۱۵ روز بعد از پایان فصل است می باشد که ارسال آن به صورت آنلاین و در سایت evat صورت می پذیرد در این گزارش، کل مبلغ فروش و خرید با ارزش افزوده و بدون ارزش افزوده به صورت تجمیعی اعلام باید گردد، تکلیف بعدی که بر عهده شرکت ها است ارسال گزارشات فصلی می باشد که این گزارشات باید در مدت زمان ۴۵ روز بعد از پایان فصل به اداره مالیات ارسال گردد که در این گزارش کلیه ریز خرید و فروش را به تفکیک طرف مقابل به اداره دارایی در سایت tax.gov باید اعلام گردد، بعد از انجام کلیه تکالیف روزانه، ماهیانه و فصلی، چهار ماه شرکتها مهلت دارند که اظهارنامه عملکرد سالیانه خود را به اداره دارایی تسلیم نمایند که جهت ارسال این اظهارنامه باید اجرای عملیات بستن حساب و صدور سند اختتامیه صورت پذیرفته باشد و پس از تکمیل جدول گردش کالا و بهای تمام شده اظهارنامه ارسال می گردد.

 

چگونه شرکت حسابداری راه اندازیم ؟

یکی از سوالاتی که معمولاً حسابدارها در ذهن دارند این می باشد که چگونه باید یک شرکت حسابداری را ثبت نماییم در واقع شرکت های حسابداری و حسابرسی تفاوت کلی در خود دارند که شرکت های حسابداری با ثبت در اداره ثبت شرکتها شروع فعالیت می کنند اما شرکت های حسابرسی با جواز از جامعه حسابداران رسمی به عنوان موسسه حسابرسی ثبت می گردند، شرکت های حسابداری معمولا وظیفه ی عملیات حسابداری جاری و مالیاتی شرکتها را برعهده می‌گیرد اما موسسات حسابرسی، گزارشات حسابرسی را بر اساس بازرسی به عمل آمده از دفاتر مالی شرکتها تهیه می نماید که معمولا سهامداران در کنار واحدهای برون سازمانی از آن استفاده می کنند.
توصیه میگردد اشخاص پس از به دست آوردن تجربه کافی و مشتریان لازم اقدام به راه اندازی شرکت حسابداری نمایند.

مشاوره حسابداری به چه صورت می باشد؟

حسابدارانی که از تجربه کافی جهت پیشبرد اهداف حسابداری و مالیاتی شرکت ها می توانند راهکار ارائه نمایند مشاور مالی و یا مشاور حسابداری می گویند که به مراتب از حقوق نسبت بالاتر از مدیر مالی ها دارند و مدیر عامل ها با توجه به مشاوره دریافتی از این افراد سیستم مالی خود را چینش می نماید.

 

انواع حسابداری

این که حرفه حسابداری بسیار گسترده است شکی نیست، اما یک مقدار این گستردگی به دلیل پروبال دادن  بیش از حد اساتید باعث سردرگمی برخی دوستداران در حرفه های حسابداری گردیده است، ما در این مطلب به جای تعاریف کلیشه‌ای تعاریف اجاریی انواع حسابداری را برایتان شرح می دهیم

 حسابداری مالی

اساساً به حسابداری اولیه و ثبت و ضبط مدارک و مستندات در دفاتر و یا نرم افزار، را حسابداری مالی می گویند که عموما گزارشات سود و زیان شرکت، گزارشات طلب و بدهی، ارسال لیست بیمه و مالیات حقوق جزو وظایف حسابدار مالی می باشد که برای حسابداری مالی قسمت های مختلفی تعریف شده از جمله حسابداری خزانه داری، حسابداری حقوق و دستمزد، حسابداری اموال، حسابداری تسهیلات، حسابداری فروش، حسابداری تولید و حسابداری انبار که همگی زیرمجموعه حسابداری مالی می‌باشند.

 حسابداری مالیاتی

حسابدار مالیاتی در واقع زبان حسابداری بین ممیزین مالیاتی با شرکت ها می باشد که کلیه اطلاعات مربوط به اداره دارایی از جمله ثبت اسناد حسابداری، ارائه لیست مالیات ارزش افزوده و گزارشات فصلی، اجرای عملیات بستن حساب، صدورسند اختتامیه و تهیه جدول بهای تمام شده و گردش کالا به همراه ارسال و تنظیم اظهارنامه عملکرد و تحریر دفاتر با حضور در جلسه دفاع مالیاتی از جمله وظایف حسابداری مالیاتی شرکت میباشد که وظایف این حسابدار بسیار در روند تعیین مالیات موثر می باشد، که شرکتها در انتخاب حسابدار مالیاتی بسیار ظرافت به خرج می دهند و حسابدارانی در این زمینه استخدام می نماید که از تبحر بالایی برخوردار باشد و بابت این موضوع هم حقوق بالا تری به نسبت حسابدار مالی در نظر می گیرند.

حسابداری دولتی

حسابداری دولتی اغلب در گذشته برای دولتها بسیار اهمیت داشت و  بحث سود و زیان یک پروژه موضوع اصلی حسابدرای دولتی می باشد که کلیه درآمدها و هزینه های یک پروژه باید در یک کدینگ و سرفصل حسابداری طبقه بندی گردد.

حسابداری مدیریتی

حسابداری مدیریتی که قدمت کمتری نسبت به سایر حسابداری های ذکر شده دارد اغلب بابت استخراج گزارش ها جهت تصمیم‌ گیری مدیریت واحد اقتصادی میباشد که مدیران شرکت‌ها با توجه به گزارشات به دست آمده از تیم حسابدارمدیریت تصمیم گیری های لازم را برای آینده شرکت اتخاذ می نماید اما واقعیت این موضوع این می باشد که این نوع حسابداری از حقوق بالایی هم برخوردار هست اما خواهان آن اغلب در شرکتهای بزرگ می باشد. گزارش هایی نظیر سود دوره، نسبت فروش به هزینه، گزارش نموداری پیشرفت فروش و ... از جمله گزارشات حرفه ای حسابداری مدیریت می باشد.

 حسابداری صنعتی

یکی از انواع حسابداری های ذکر شده حسابداری صنعتی میباشد، حسابداری صنعتی که از پیچیدگی های خاص خود بهره می برد برای مدیرعامل های اغلب شرکت‌های تولیدی بسیار با اهمیت می باشد که جز آن دسته از حسابداری های می باشد که به غیر از علم نیاز به تجربه بسیاری دارد در واقع در حسابداری صنعتی ما به دنبال شناسایی هزینه برای یک قطعه یا یک محصول و یا یک ایستگاه کاری و غیره می باشیم که به نوعی به آن بهای تمام شده گفته می شود که از اسمش مشخص است ما باید بهای پرداختی بابت تولید یک ایستگاه را بتوانیم به نحو صحیح شناسایی نماییم اما دقت کنید که منظور از هزینه پرداختی فقط هزینه های مستقیم نمی باشد که اینجا تفاوت یک حسابدار صنعتی کار مجرب و مبتدی مشخص میشود که ما باید بتوانیم سندهای حسابداری را به نحوی مدیریت کنیم که در آخر همه هزینه هایی از جمله خرید، حقوق دستمزد و سایر هزینه ها که در قالب سربار می باشند به آن محصول ربط دهیم.

حسابداری قانونی

حسابداری قانونی که با حسابداری مالیاتی شباهت زیادی دارد در واقع انجام عملیات حسابداری بر پایه استانداردهای حسابداری، قوانین تجارت، قوانین مالیات های مستقیم، قوانین بیمه و  قوانین ارزش افزوده ثبت و ضبط می گردد.

 حسابداری منابع

حسابداری منابع از حسابداری های زیر شاخه می باشد که در واقع در آن ظرفیت ها و تو آن یک واحد اقتصادی روی کاغذ مشخص می گردد که در برنامه ریزی بابت ورود برای پروژه ها دارای اهمیت می باشد.

 حسابداری تولیدی

حسابداری تولیدی حسابداری است که در آن حسابداری صنعتی نقش بسیاری دارد و در واقع تیم حسابداری کلیه اطلاعات مالی شرکت ثبت می نمایند در آخر هزینه‌های تولید برای به دست آوردن درآمد، کاملا مشخص و قابل اعتنا می باشد.

 حسابداری بازرگانی

در حسابداری بازرگانی کلیه خرید و فروش ها ثبت می گردد و آمار انبار تعداد فاکتور های خرید و فروش به همراه میزان مبلغ آنها در دسترس می باشد.

حسابداری خدماتی

در حسابداری خدماتی کلیه فاکتور های درآمدی و هزینه ای ثبت می گردد و گزارشات آن با توجه به نیاز مدیریت در دسترس می باشد.

 حسابداری پیمانکاری

حسابداری پیمانکاری کمی با حسابداری بازرگانی، تولیدی و خدماتی متفاوت است و درآمد و هزینه ها بر اساس پروژه ها ثبت می گردد و در طول انجام مدت قرارداد، صورت وضعیت دریافت می گردد که نحوه شناسایی حساب های دریافتنی و حسابهای بازیافتنی از جمله مواردی می باشد که حسابدار پیمانکاری باید در آن دقت لازم را داشته باشد.

بزرگان و اساتید حسابداری

حرفه حسابداری با توجه به قدمت بالای خود مشاهیر بسیاری در خود دیده است که نام بردن اسامی همه ی آنها در این مطلب نمی گنجد اما از افراد تاثیر گزار در حرفه حسابداری میتوان به آقای دکتر فضل الله نوری ، استاد اسمعیل عرفان ، دکتر سجادی ، و دکتر نبوی اشاره نمود که تاثیر بسیاری در رشد و پیشرفت این رشته پر طرفدار داشته اند.

روز حسابدار

روز حسابدار

پس از مدت ها کش و قوس، خوشبختانه هرساله روز ۱۵ آذر به عنوان روز حسابدار تعیین و در تقویم رسمی کشور ثبت گردیده است.


امیدواریم این مطلب برایتان کارامد واقع گردیده باشد. کلی کاربران می توانند جهت بدست آوردن قیمت خدمات حسابداری به قسمت استعلام قیمت سایت مراجعه نمایند.

حسابداری چیست؟
آیا رفتن به رشته حسابداری کار درستی است؟

ارسال نظر

سعید

واقعا ممنون بهترین محتوایی که در مورد حسابداری میشه توضیح داد همین بود. تازه فهمیدم با حسابداری چند چند هستم. بازم ممنون عالی بود

سپیده

خیلی کامل و جامع بود

نازنین

جامع ترین سایتی که در مورد حسابداری توضیح داده همینه مرسی

محمد حسن

مرسی

دنیا

حسابداری مالیاتی و تاحالا با یار امتحان کردین؟ خیلی خوبه

محمدرضا باباخانی

عالی بود مرسا از همراهی تون

ایلیا حساب
پاسخ در سریع ترین زمان
ایلیا حساب
خوش آمدید
چطور میتونم کمکتون کنم؟
06:44
با ما در واتساپ صحبت کنید